تلفن تماس:

028-3358-0522

پست الکترونیک:

info[a]sandwich-panel.ir

طراحی ، ساخت و نصب سوله

به طور سنتی، سوله ها از طریق نقشه های دستی روی کاغذ طراحی می شدند. با این حال، با پیشرفت سریع تکنولوژی، طراحی سوله در حال حاضر برای ترکیب نرم افزارهای تخصصی و کاربردی تکامل یافته است. این پیشرفت نه تنها کارایی فرآیند طراحی را افزایش داده است، بلکه امکان دقت و صحت بیشتر را نیز فراهم کرده است. در واقع، سوله در مراحل ساخت و اجرا توجه قابل توجهی را به خود جلب می کند. اما قبل از این مراحل طراحی سوله توسط مهندسین و کارشناسان ماهر به دقت انجام می شود. مشابه هر سازه معماری دیگری، مراحل اساسی طراحی، ساخت و اجرا را طی می کند. در طراحی سوله، رعایت تمامی الزامات قانونی و مقررات مهندسی بسیار مهم است. این مرحله خاص اهمیت بسیار زیادی دارد و یکپارچگی ساختاری و ایمنی سوله را تضمین می کند. در بحث بعدی، به بررسی پیچیدگی های طراحی سوله، بررسی انواع سوله، اصول اساسی طراحی سوله و ملاحظات قابل توجه در فرآیند طراحی خواهیم پرداخت.

طراحی سوله :

مهم است که اذعان کنیم که طراحی یک سازه بر ساخت و اجرای آن، صرف نظر از هدف یا شکل آن، اولویت دارد. اصول طراحی حاکم بر سازه های ساختمانی به طور جهانی ثابت و تزلزل ناپذیر است و سازندگان را ملزم به رعایت مقررات و دستورالعمل های رسمی تعیین شده توسط سازمان های مهندسی می کند. انحراف از این اصول در طول فرآیند ساخت و ساز و یا حتی قبل از آن در مرحله طراحی، ناگزیر منجر به ایجاد یک سازه غیر متعارف می شود که هرگز مجوزهای لازم را دریافت نخواهد کرد. برای نشان دادن، شالوده یک سازه با پارامترهای خاصی تعریف می‌شود و از معیارهای استانداردی تبعیت می‌کند که به طور یکسان برای ساختمان‌ها و سوله‌ها اعمال می‌شود. با این حال، در جزئیات پیچیده است که تغییرات ایجاد می شود، که نیازمند توجه دقیق در مرحله طراحی و اجرای دقیق در طول ساخت است. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد سوله صنعتی، به عنوان یک سازه در مقیاس بزرگ، چندین فاکتور تکمیلی وجود دارد که توجه دقیق و تخصص را در هنگام طراحی آن می طلبد. وقتی سوله ای را طراحی می کنیم، باید به این فکر کنیم که چقدر وزن می تواند تحمل کند. این شامل مواردی مانند باد و برف، زلزله، جرثقیل و وزن خود سوله است. همچنین باید به این فکر کنیم که ستون ها و فونداسیون ها را کجا می گذاریم، چند در و پنجره وجود دارد و نوع زمینی که سوله روی آن ساخته می شود.

طراحی سوله بر اساس تاثیر بار :

بار باد :

باد می تواند سوله را از کناری فشار دهد و میزان فشار آن بستگی به محل قرارگیری سوله دارد. در جاهایی که باد برای مدت طولانی مثل نیمی از سال می‌وزد، باید به این فکر کنیم که چگونه سوله را آنقدر قوی کنیم که باد را تحمل کند. بیشتر اوقات، باد با بالا رفتن از آسمان کندتر می شود. اما در بعضی جاها مثل یزد، زابل و منجیل واقعا باد شدیدی می وزد. بنابراین اگر می‌خواهیم سوله‌ها یا ساختمان‌هایی در آنجا بسازیم، باید مطمئن شویم که آنها می‌توانند باد شدید را تحمل کنند.

بار مرده :

بار مرده وزن تمام قسمت هایی از سوله است که از قبل ساخته شده است. هنگام طراحی سوله باید به این وزن فکر کنیم. با نگاه کردن به بخش کوچکی از سوله و شمارش قسمت‌های مختلف مانند دیوارها یا اسکلت فلزی، می‌توانیم بار مرده را بفهمیم. طراح باید مراقب باشد و به سنگینی هر ماده مانند فولاد و بتن فکر کند. انجام این کار آسان نیست و اگر وزن را به درستی محاسبه نکنیم ممکن است مشکلات زیادی ایجاد کند. همچنین مهم است بدانید که می‌توانیم بار مرده را با برخی اشتباهات تخمین بزنیم که معمولاً بین 15 تا 20 درصد اشتباه است. دقیق تر از این سخت است.

بار زلزله :

باید حسابی انجام داد و تخمین زد که یک زلزله چقدر می تواند باعث ایجاد سوله شود. هنگام محاسبه زلزله، باید وزن دیوارهای سوله را در نظر بگیریم. یعنی باید 50 درصد وزن کل دیوارها (شامل دیوارهای ابتدا و انتهای سوله) را در نظر بگیریم. همچنین باید نیمی از ارتفاع دیوار تا سقف را در نظر بگیریم. در صورتی که دیوارها از دو طرف آجری باشد، باید از وزن مخصوص 2100 کیلوگرم بر متر مکعب برای محاسبات استفاده کنیم.

 بار جرثقیل :

در ساختمان‌های بزرگی که اشیاء ساخته می‌شوند، ماشین‌های خاصی به نام جرثقیل وجود دارد که به جابجایی اشیاء سنگین در اطراف کمک می‌کند. اما این جرثقیل ها می توانند وزن بیشتری را به ساختمان تحمیل کنند. فهمیدن اینکه جرثقیل چقدر چیزهای سنگینی را حمل می کند دشوار است، زیرا شامل موارد مختلفی است که باید در نظر گرفته شوند، مانند اندازه اشیاء و نحوه جابجایی آنها. استاندارد مربوطه که این بارها را مشخص می کند: قوانین و دستورالعمل هایی وجود دارد که می گوید جرثقیل چقدر وزن را می تواند تحمل کند و چگونه باید ساخته شود تا ایمن باشد. مشخصات جرثقیل معمولاً توسط سازندگان جرثقیل تعیین می شود: سازندگان جرثقیل تصمیم می گیرند که جرثقیل چگونه کار کند و چه کاری می تواند انجام دهد. سرعت و شتاب جرثقیل: جرثقیل با چه سرعتی می تواند حرکت کند و سرعت آن با چه سرعتی افزایش یا کاهش می یابد. بارهای متغیر جرثقیل به موارد زیر تقسیم می شوند: وزنی که جرثقیل حمل می کند می تواند به طرق مختلف تغییر کند. می تواند با بلند کردن اشیاء بالا و پایین شود و از حرکت سریع یا آهسته یا توقف ناگهانی تغییر کند. طراحی جرثقیل (چرخ محرک، سیستم های هدایت و غیره): چگونگی ساخت جرثقیل، از جمله مواردی مانند نحوه حرکت آن بر روی چرخ ها و نحوه کنترل آن. سختی سازه جرثقیل و تیر تکیه گاه آن: جرثقیل و تیر تکیه گاه آن چقدر قوی و محکم هستند. وزن جرثقیل و بار کاری ایمن: وزن خود جرثقیل و وزنی که می تواند با خیال راحت حمل کند. بارهایی در سازه و بارهای ناشی از جرثقیل ها و ماشین ها وجود دارد: جرثقیل باید وزن وسایلی را که بلند می کند حمل کند، اما همچنین باید به اندازه کافی قوی باشد که بتواند وزن خود و سایر ماشین های روی آن را تحمل کند.

مراحل بعد از طراحی سوله :

ابتدا باید نقشه ای برای سوله می دادند. آنها به این فکر کردند که مساحت زمین چقدر باید باشد و می خواهند از سوله استفاده کنند. آنها همچنین در مورد ارتفاع سوله و اینکه آیا به جرثقیل مخصوص روی پشت بام نیاز دارند فکر می کنند. آنها همچنین به این فکر کردند که ارتفاع ستون های سوله چقدر باید باشد. هنگام ساخت سوله باید به این فکر کنیم که کجا قرار می گیرد، چقدر برف و باد در آن منطقه می آید و آیا ممکن است زلزله بیاید. همچنین باید قوانین و مقررات نظام مهندسی کشور را رعایت کنیم. اندازه سوله از جمله ضخامت و ارتفاع و بلندی آن بر اساس این عوامل تعیین می شود. همچنین باید به این فکر کنیم که قطعات سوله چگونه روی هم قرار می گیرند و موادی که برای فونداسیون استفاده می شود. سپس قبل از شروع ساخت، طرح توسط یک مهندس یا دولت محلی بررسی و تایید می شود.

اجرای فنداسیون سوله :

در این قسمت ساخت فونداسیون سوله بسیار مهم است زیرا به پایدار و ایمن نگه داشتن سوله کمک می کند. فونداسیون سوله را نگه می دارد و مطمئن می شود که می تواند مواردی مانند بادهای شدید، زلزله و برف سنگین را تحمل کند. یکی از نکات مهم هنگام ساخت فونداسیون این است که مطمئن شوید که آن را صاف و صاف کنید، به خصوص اگر سوله یک جرثقیل در بالای آن داشته باشد.

مونتاژ سوله :

در حال حاضر، افرادی که می‌سازند و چیزهای زیادی در مورد این چیزها می‌دانند، از این طرح‌ها استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند همه چیز اندازه و شکل مناسبی دارد. قطعات دستگاه ها و اتصالات آنها را برش می دهند. سپس، گروهی دیگر آن قطعات را کنار هم قرار می دهند و هر برش یا سوراخ نهایی مورد نیاز را قبل از جوش دادن به یکدیگر ایجاد می کنند.

نصب سوله :

در حال حاضر، ما در حال ساخت یک سوله هستیم و مهم است که بسیار مراقب باشیم زیرا ممکن است خطرناک باشد. ما افرادی را داریم که می دانند چه کار می کنند و به ما کمک می کنند. ابتدا قسمت های مختلف سوله را روی زمین گذاشته و با پیچ و مهره به هم وصل می کنیم. سپس ستون ها را روی صفحه پایه قرار داده و به هم وصل می کنیم. ما مطمئن می شویم که همه چیز در اندازه و در جای مناسب باشد. ما همچنین مطمئن می شویم که آنقدر قوی است که در برابر باد مقاومت کند. وقتی تمام قطعات کوچک در جای خود قرار گرفتند، همه چیز را سفت می کنیم. حالا می‌توانیم دیوارها و پوشش‌ها را بچینیم. در نهایت، همه چیز را کنار هم قرار می دهیم و سوله آماده استفاده است.